Popis

Mäso z lýtka zvieraťa. Keďže je to jeden z najpoužívanejších svalov zvieraťa, tak ide o tuhšie mäso. Svalové vlákna sú prerastené kolagénom (nie tukom, ani blanami). Hovädzí močing sa ľudovo nazýva aj nožina alebo kližka. Je to najideálnejšie a najchutnejšie mäsko na prípravu gulášov.

  • Miesto narodenia: Slovensko
  • Miesto chovu: Slovensko
  • Miesto porážky: Slovensko

 

Merná jednotka: kg
Skladovanie: Skladujte pri teplote 0 až 5°C.
Krajina pôvodu: Slovensko
Meno a adresa distribútora: DMi TRADING SK, s.r.o., Žitavská 16, 821 07 Bratislava - Slovensko
Použitie: Pri príprave močingu je potrebné počítať s dlhšou tepelnou úpravou. Najčastejšie sa pripravuje dusením, varením alebo ako ragú. Pomalým varením/dusením mäso získa mäkkú a zároveň hutnú textúru a ako bonus sa pri príprave vytvorí chutný svieži vývar. Keďže mäso obsahuje väčšie množstvo kolagénu ako tuku, tak pri dlhšom dusení zmäkne takmer do takej miery ako ostatné druhy hovädzieho mäsa s väčším obsahom tuku.

NOVINKY A AKCIE DO MAILU!

Získajte prehľad o novinkách a aktuálnych akciách